Webinar 12 december: Kompetensbaserad rekrytering med Home of Recruitment

Om du var ett djur, vilket djur skulle du vara då?

Intervjun är fortfarande en av de viktigaste inslagen i en rekryteringsprocess. Här skapas kandidatens upplevelse av er som framtida arbetsgivare medans det för rekryterande chef och rekryterare även är en del i urvalsprocessen. Intervjuer utförda på rätt sätt kan vara ett bra verktyg för att identifiera de efterfrågade kompetenser och personliga egenskaper som rollen kräver. Men det finns även en del fallgropar.

Att bedöma en människa utifrån en intervju är en snårig utmaning där magkänsla och våra tidigare erfarenheter ofta är de referensramar vi utgår ifrån. Fråga är om det verkligen en effektiv urvalsmetod? Är vi verkligen säkra på att de bedömer de kompetenser som är bäst för rollen, eller hamnar vi i fällan av att välja människor vi tycker om? Och hur säkerställer vi att samtliga kandidater blir bedömda på ett rättvist och likvärdigt sätt?

Ett beprövad och framgångsrik metod är att arbeta med Kompetensbaserad rekrytering, som inte bara ger dig definitioner att använda i en kravprofil utan även verktyg för att intervjua och utvärdera dina kandidater på ett strukturerat och relevant sätt.

Varmt välkommen till vårt webinar om kompetensbaserad rekrytering där ReachMee’s Vincent Lagelius tillsammans med Katarina Riml från Home of Recruitment kommer att berätta mer om:

  • Vad är kompetensbaserad rekrytering, vad är syftet och på vilket sätt kan vi använda det som en röd tråd i vårt rekryteringsarbete?
  • Hur kan vi skapa förutsättningar för kompetensbaserad rekrytering – fullt ut, i hela organisationen?
  • Home of recrutiments kompetensramverk
  • Vilka funktioner i ReachMee ger stöd för kompetensbaserad rekrytering, genom processens olika steg?

Var: Webinar - vi skickar ut länk till webinaret via mejl några dagar innan.
När: Torsdag 12 december
Tid: kl. 8.30-9.30