Gratis e-bok med samlade artiklar om rekrytering

På vår blogg om trender för HR och rekryteringar i största allmänhet har vi flitigt publicerat allehanda artiklar, guider och checklistor. För att göra innehållet mer tillgängligt har vi samlat utvalda artiklar i denna e-bok. 

Med kortare texter på 1-2 sidor bjuder denna e-bok på närmare 90 sidor inspiration och kunskap – perfekt för lättare läsning. Boken är indelad i fem avsnitt som utforskar olika teman:

  • Rekryteringsprocess. Hur kan en rekryteringsprocess vara uppbyggd? Var passar tester och urvalsfrågor in i processen? Avsnittet utforskar allt från kompetensbaserad rekrytering till rätt frågor att ställa kandidaten under intervju.

  • Strategi. Tips och exempel på mer och mindre lyckade strategier för att hitta rätt medarbetare, få fler ansökningar och genomföra smidigare rekryteringar. 

  • Kandidatupplevelse. Det är viktigt att inte glömma arbetssökandes perspektiv under en rekrytering. Artiklarna i detta avsnitt utforskar hur det går att skapa mer positiva upplevelser och i förlängningen ett bättre rykte som arbetsgivare.

  • Utmaningar. Företag kämpar med träffsäkerhet, manuell hantering och liten budget. Utmaningar tittar på några av de svårigheter som kan finnas för olika organisationer när de rekryterar och även hur de går att arbeta sig igenom.

  • Employer branding. Att skapa ett bra arbetsgivarvarumärke gör det lättare att fånga kandidaters intresse och att få till en bättre ruljangs i kompetensförsörjningen. Hur går det att använda Facebook, LinkedIn och Instagram i arbetet med employer branding?
Gratis e-bok med samlade artiklar om rekrytering